bie's FotoPage

By: bie ding

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Dec-2008 09:21 Email | Share | | Bookmark
BERALIH ARAH....

Bukan tak suka tapi terpaksa sebab asyik bermasaalah bila nak upload gambar jadi Ibu telah beralih arah ke ... http://queenbeezbie.blogspot.com. Segala diary kita sekeluarga ada di sana....


Monday, 6-Oct-2008 09:53 Email | Share | | Bookmark
INDAHNYA SUNGGUH DI HARI RAYA.....

Terpaksa mesin kelapa..sebab kat kedai habih..
Bakpe susoh nih nak masuk butang baju melayu weh...
Emm hensem kan...
View all 11 photos...
Indahnya sungguh di Hari Raya, ramailah orang bersuka ria.......

Seronok sungguh raya tahun ni sebab semua adik beradik ibu balik beraya, biasalah 2 tahun sekali berkumpul..bilik fully booked...Kita balik malam Jumaat lepas bukak posa di opis ibu, kita meneruskan perjalanan dan cecah bumi Bukit Tunggal kul 3.30 am...wah....dah rasa suasana Hari Raya...makan sahur yo yo...daging gulai kawah yang ma buat kat surau bukit kandis....marvelous...sahur yang paling banyak ibu ngan papa makang....

Esoknya tak terhingga mencari kuih muih kegemaran ibu, paung goreng, puding buih, kepok, sata, akok, lompat tikam, rojok betik, rojok katih....mmmmm dok tahu guone nok kabor...sedak sungguh la...hilang dietku kalu balik ganu....Ibu dan Usu Sara anak wawan yang mula2 sampai...orang lain terpaksa gi umah mak mentua dulu...nasib ler mak mentua ibu kat ganu jugok...bukit tumboh....Sedikit sejarah pasal bukit tunggal ialah ianya satu2 bukit yang ada kat tengah tengah antar kampung tp ada gak lagi bukit lain...mungkin juga bukit tu tinggi skit dari bukit2 laing....sekitar ada juga kg nama bukit kandis, tebauk dan sebagainya tp le nih bukit tu hanya tinggal nama kerana sudah di rata kan disebabkan arus pembangunan...cewah Bukit tumboh pulok mengikut citer papa ialah bukit kubur yang sedikit demi sedikit tumboh.....kubur yang bertahun lama dah tak nampak kerana tanah makin meninggi gitu...ntahlah...

Berbalik pada semangat raya, rumah wawan hari2 cam kenduri...mana taknya...cucu 26 orang, anak 8, menantu 5 termasuk wawan dan aki 2...bayangkan bilik air ada 2 terpaksa tunggu giliran lama...kalu bangun lambat maka lambatlah mandi..heheehee....letak apa saja makanan habis...kuih raya pung langsai....sehingga paip rosak, patah dan sebagainya....masing2 tak ngaku....tp mungkin jugak budak "buas" 2 orang tuh....buat patah ....jgan marah yer mak dia... ...Dek kerna rumah wawan ramai jadi ibu gi rumah tokcik untuk tido, memandangkan tokcik pung berdua jer ngan toki...sian...anak2 laing tak balik cuma yang jenguk anak2 yang duk berdekatan....

Jadi raya memang meriah, gamat dan segala galanya....hingga colour baju raya pung hampir sama....makan musim raya memang tak agak2...penat posa sebulan nak kurang berat badan, tp raya 3 hari dah kembali seperti asal....makang makang dan makang....huhuhu....

Kita balik ke Puncak Alam setelah semua orang laing balik.....jam giler...bertolak kul 8.30 pagi sampai kul 9.00 mlm.....begitulah alkisah RAYA 2008....raya tahun depan tak semua berkumpul....

PADA SEMUA ADIK BERADIK IBU....MAAF ZAHIR BATIN....



Thursday, 14-Aug-2008 09:09 Email | Share | | Bookmark
Makan Angin

Ni kat One Utama
Taman Burung Kuala Lumpur
MiD Valley KL
View all 29 photos...
Ada banyak tempat juga kita pergi, so just nak refresh memory anak2 ibu mana tempat yang pernah kita pergi, inilah gambar2 ni mengambarkannya. Selain tempat luar KL, kita pernah juga bercuti lepas ibu bersalinkan Sofea iaitu bercuti 3 hari 2 mlm ke KL, stay kat Impiana KL dan Holiday Villa Apartment. Yang sedihnya masa kat Holiday Villa Apartment gelang ibu hilang... nak buat camner takde rezeki.


1) KLCC / Aquaria
2) Taman Rama2
3) Melaka
4) Johor
5) PD
6) Genting Highland
7) Penang
Kedah


Thursday, 14-Aug-2008 08:47 Email | Share | | Bookmark
EYE ON MALAYSIA...

 
 
 
View all 11 photos...
Naik Eye on Malaysia pada Family Day Tribe Toyota di Tasik Titiwangsa..banyak acara untuk budak-budak dan dinner. Banyak door gift yang kita dapat. Special occasion for Pengguna Toyota...jadi kami boleh naik Eye on Malaysia for free of charge...naik malam syiok ler...sebab tak nampak sangat ketinggiannya....hheeeee..

Apapun anak2 ibu sangat gembira..


Thursday, 14-Aug-2008 02:16 Email | Share | | Bookmark
Yeah Yeah...Pergi Sunway Lagoon..

Tunggu kat luar Sunway Lagoon
Lamanya pintu utama ni bukak
Yeah Yeah.....
View all 24 photos...

Bestnya dapat pergi Sunway Lagoon, kira Family Day Office Papa ler nih...Last pergi pun hari tuh masa Family Day MPB...ikutkan dah banyak kali lah pergi...

Hilman, Hazeeq dan Hadiff memang tak sabar dah, dah pakai siap2 baju mandi dari umah, so sampai jer terus terjun lam air....Sofea pun sukanyer...Sebelum pergi kat Wet Park tuh singgah dulu main Fun Ride kat situ dulu...sebab kalu masa balik baru nak main letih.... Kita pergi kat bahagian pantai sebab tak ramai orang .lagipun ada tempat berteduh besar...Hilman, Hazeeq dan Sofea suka sangat masa ombak besar, ibu dan papa pun join sekaki tapi budak Hadiff duduk nun kak tepi pantai sebab takut...jadi dia dok main pasir kat situ...sedangkan yang lain enjoy...termasuklah ibu...hehehe...main air memang ler seronok...

Balik rumah dekat maghrib, bebudak tuh puas hati ler main air sebab dah lama juga tak main-main. Kalu ada pun pergi yang budget murah punya, Shah Alam Aquatik...heehehehe...6 orang baru RM10 lebih kurang...


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net